Spännande nyhet i sortimentet!

SOCKERTÅNG, SOCKERTARE, SKRÄPPETARE

Saccharina latissima (Laminaria saccharina)

Torsdagen den 25 mars gör denna mångfacetterade uppstickare debut på Göteborgs Fiskauktion. Därefter finns den i vårt sortiment!

Den här delikatessen från svenska väst- och sydkusten är en makroalg, som besitter flertalet överlägsna egenskaper. Sockertången är en utmärkt smakförstärkare tack vare innehållet av umami i kombination med mannitol (sockeralkohol) ger en sötsalt smak. Som många andra alger är den även rik på mineraler som jod, magnesium, zink, kalcium och kalium men också vitaminer såsom vitamin C, A, B1 och B2 samt vitamin D.

Sockertången sår man på hösten, på rullar av snöre i bassänger och ”planteras” sedan ut i tångodlingar i havet där de växer till sig i lugn och ro fram till skörden på våren. De kan bli upp till två meter långa, och kan användas i matlagning precis som de är eller torkas.

Källor:
Tångbloggen www.tangbloggen.com
Ten Island Seafarm https://ten-island-seafarm.business.site
Havet https://www.havet.nu/livet/art/skrappetare
Seafarm http://www.seafarm.se/web/page.aspx?sid=10831

Exklusivt samarbete

Som enda återförsäljare i Sverige kan JOHBECO nu stolt presentera ett urval av fina detaljer av hjort från vår leverantör Mountain River.

Beteshjort är en hälsosam och mycket mör köttprodukt med en mild viltsmak. Dessa farmade djur är uppfödda på vidsträckta gröna och naturliga beten med kristallklart vatten och ren bergsluft. En plats där djur, natur och människa smälter samman. Här lever djuren utan stress och slaktas vid låg vikt (unga djur ger mörare kött).

Beteshjort är kött från ett ekologiskt hållbart familjejordbruk på Nya Zeeland med ett brett spektrum av näringsmässiga fördelar:

• Fri från Hormoner och Antibiotika
• Hög protein halt: 22g/100 gr
• Mycket lite fett: 0,5gr/100gr
• Lågt kalori innehåll: 95 cal/100 gr
• Låg kolesterol halt: 60mg/100 gr

(Alla värden är ca värden)